Masaj Kinetoterapie | Masaj > Masajul de relaxare

www.masajmed.ro
www.masajmed.ro

Calculaţi-vă greutatea ideală

Masaj

Masajul de relaxare

Masajul poate, fie să stimuleze, fie să calmeze. De aceea o persoană poate să se simtă vioaie, energică după masaj, sau dimpotrivă, să se simtă relaxată şi somnoroasă. Masajul poate atenua tensiunea, stresul, poate calma durerile, să relaxeze muşchii încordaţi şi să îndepărteze starea de apatie. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat să elimine toxinele, conducând astfel la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei, la creşterea amplitudinii de mişcare articulară având ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare.

Reducerea tensiunii musculare este în strânsă legătură cu inducerea unei stări mentale pozitive, micşorează anxietatea şi depresia, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi creează stări de relaxare profundă, înlătură somnolenţa din timpul zilei şi insomnia, mai exact induce o stare de bine.

Masajul de relaxare este o modalitate de care pot beneficia oameni de toate vârstele, de la nou-născuţi şi până la persoane de vârsta a treia. Acest tip de masaj are un efect psihologic demonstrat, ajutând la înlăturarea încordării psihice generată de preocuparea constantă a minţii cu problemele cotidiene. De asemenea, detensionarea musculară poate conduce la eliberarea de emoţii reprimate.

Masajul de relaxare, acţionează, asupra organismului ca ansamblu conducând la înlăturarea insomniei, tulburărilor digestive, durerilor de cap, constipaţiei, precum şi a altor dureri minore, acestea fiind doar câteva din problemele care se pot ameliora în urma acestei terapii. 

 

Formula lui Lorentz modificată

Formula lui Creff

Pentru a afla ce tip de constituţie aveţi, puneti degetul mare şi arătătorul în jurul articulaţiei mâinii.

  • zveltă - dacă degetele se suprapun;
  • normală - dacă degetele se ating;
  • robustă - daca acestea nu se ating.