Masaj Kinetoterapie | Masaj > Chair massage

www.masajmed.ro
www.masajmed.ro

Calculaţi-vă greutatea ideală

Masaj

Chair massage

Chair massage sau: masaj aşezat, on-site, masaj la birou, masaj pe scaun

Reprezintă , un tip de masaj pe care îl practicăm şi noi cu mult succes la sediul companiilor.

Atenţie de cele mai multe ori cei care realizează acest tip de masaj nu au cunoştinţe de anatomie şi cu atât mai puţin de fiziologie şi patologie.

”Tehnica folosită la masajul pe scaun este o combinaţie a metodelor de masaj din tehnica Yumeiho, Shiatsu şi elemente de stretching. Profunzimea cu care se face masajul este bazată pe nevoile individuale ale beneficiarului, variind de la o apăsare fermă, până la o atingere uşoară, pentru cei mai sensibili.

Chair massage beneficiază fireşte de avantajul că se execută peste îmbrăcăminte, ne fiind totuşi la fel de eficient ca masajul realizat pe tatami sau pe masa de masaj, dar, putem enumera câteva dintre beneficiile pe care le aduce: restaurarea capacităţii funcţionale ale articulaţiilor gâtului, umerilor, mâinilor, coloanei vertebrale, etc; ameliorarea circulaţiei cerebrale având drept consecinţă creşterea capacităţii de concentrare, memorare, etc; îmbunătăţirea stării psihice fapt datorat atât eliminării stresului şi a durerii cât şi a confortului apărut în consecinţa şedinţei de masaj; etc.

Masajul pe scaun efectuat cu regularitate la locul de muncă, poate prevenii neplăcerile pricinuite de poziţia şezând menţinută timp îndelungat în faţa calculatorului.

Beneficiile rezultate sunt imense! Vom exemplifica succint câteva din acestea: creşterea randamentului angajatului, eliminarea concediilor medicale (păguboase pentru firmă şi pentru angajat), creearea unei atmosfere de lucru relaxate (prin eliminarea stressului), etc.

Făcând un paralelism cu fotbalul îl vom cita pe jucătorul Barselonei Xavi: "Toată lumea iubeşte fotbalul, dar NUMAI 4 LA SUTĂ îl înţelege cu adevărat”.

 

Din păcate doar 4-5 % din beneficiarii masajului înţeleg defapt ce reprezintă el cu adevărat şi doar aceştia pot să aprecieze calitatea, ceilalţi pot fi păcăliţi cu „frecţie”. În cele mai multe cazuri calitatea este asociată cruzimii terapeutului.

Atenţie! În toate domeniile sunt impostori, dar în domeniul masajului din păcate cred că trei sferturi sunt doar pretinşi cunoscători. Masajul este o meserie vocaţională iar noi o practicăm cu drag şi în cunoştinţă de cauză. Banii contează, dar nu primează! 

 

Formula lui Lorentz modificată

Formula lui Creff

Pentru a afla ce tip de constituţie aveţi, puneti degetul mare şi arătătorul în jurul articulaţiei mâinii.

  • zveltă - dacă degetele se suprapun;
  • normală - dacă degetele se ating;
  • robustă - daca acestea nu se ating.