Masaj Kinetoterapie | Blog medical > Masajul capului previne căderea părului şi ajută la regenerarea acestuia?

www.masajmed.ro
www.masajmed.ro

Calculaţi-vă greutatea ideală

Blog medical

Masajul capului previne căderea părului şi ajută la regenerarea acestuia?

de Felician Strete în 2012-02-08

podoaba capilară este agresată zilnic de mai mulţi factori cum ar fi: substanţele chimice din componenţa şampoanelor şi a vopselelor, purtatul căciulilor, gerul din ultima perioadă, razele soarelui din timpul verii, şi din păcate mulţi dintre noi nu ştim să ne spălăm pe cap, (nu trebuie folosite unghiile, ci delicat cu buricele degetelor).

Masajul părţii păroase a capului are o contribuţie esenţială la regenerarea scalpului şi afirelor de păr, combătând căderea acestuia prin acţiunea lui hiperemiantă locală, prin înlăturarea lichidelor interstiţiale de stază, toxinelor prin accentuarea resorbţiei în zona masată.

Fluxul de sânge crescut ajută la hrănirea foliculilor deoarece sângele arterial transportă pe lângă oxigen (despre care ştie toată lumea) şi nutrienţi, adică hrană pentru ţesuturi, iar sângele venos transportă pe lângă bioxidul de carbon şi produşii reziduali rezultaţi în urma catabolismului.

Masajul capului constă în neteziri, fricţiuni, tapotări uşoare şi vibraţii.

Manevra care joacă rolul cel mai important în cazul nostru este fricţiunea. Ea se execută cu amândouă mâinile sau cu o mână, cealaltă sprijinind capul în partea opusă. Degetele uşor îndoite şi depărtate se aplică împreună cu palmele pe piele simţind rădăcina părului. Prin mişcări laterale sau circulare, lente şi profunde se deplasează pielea pe straturile de dedesubt, atât cât permite mobilitatea sa naturală.

Presiunea pe planul osos se face moderat. În regiunile sensibile presiunea scade. După câteva mişcări degetele se deplasează din aproape în aproape pe toată regiunea. Pe porţiuni limitate manevra se poate executa cu două sau trei degete.

Fricţiunea vibratorie este mai plăcută şi mai liniştitoare.

Vibraţiile pot însoţi netezirea şi fricţiunea sau se pot aplica singure pe porţiuni mici mai sensibile ale pielii capului. Ele se execută de preferinţă cu o mână, cealaltă mână sprijinind capul.

Se pot folosi uleiul de măsline, uleiul de ricin, fiole cu vitamina A, diverse substanţe farmaceutice în care eu nu am mare încredere, deoarece nu ştiu cât este marketing şi cât este adevăr.

Felician Strete fiziokinetoterapeut

 2 comentarii

Caderea Parului

de Caderea Parului în 2012-02-08

Intradevar, masajul capilar este bun si previne. Dar daca a inceput deja sa iti cada parul, trebuie sa treci la un tratament special pentru caderea parului.

masajul capului

de Enache Eugen în 2012-02-08

Nu contest faptul ca masajul capului ajuta la prevenirea caderii parului, dar pot spune cu certitudine ca de cand veniti la noi in firma sa ne faceti masaj, eu simt o mare usurare, parca mi se lumineaza capul si lucrez mai cu spor.

 

Comentaţi, completând formularul următor 

 

Formula lui Lorentz modificată

Formula lui Creff

Pentru a afla ce tip de constituţie aveţi, puneti degetul mare şi arătătorul în jurul articulaţiei mâinii.

  • zveltă - dacă degetele se suprapun;
  • normală - dacă degetele se ating;
  • robustă - daca acestea nu se ating.