Masaj Kinetoterapie | Blog medical > Masajul Slăbeşte?

www.masajmed.ro
www.masajmed.ro

Calculaţi-vă greutatea ideală

Blog medical

Masajul Slăbeşte?

de Felician Strete în 2012-02-13

Masajul ne ajută să slăbim?

Răspunsul este da, cu o singură precizare, slăbeşte cel care face masajul, nu cel căruia i se face.

Trebuie să recunosc faptul că înainte să scriu acest articol am aruncat o privire pe siteurile care tratează această temă şi pot să spun că am zâmbit amarnic.

Vă aştern în continuare câteva formulări care cu neobrăzare sunt uzitate de „specialiştii în remodelare corporală”,, păcălind sexul frumos vânzândule iluzii:

“masajul remodelează silueta”, „circumferinţa şoldurilor se va „topi“, „dizolvarea adipozităţilor”.

Corpul uman e din plastelină? Cum se dizolvă adipozităţile, intră în sânge? Sau se evaporă?

Dacă vă uitaţi pe siteurile de profil veţi constata că rezultatele sunt condiţionate de o dietă corespunzătoare şi de exerciţii fizice. Oare de ce?

V-aţi întrebat vreo dată de ce sunt recomandate la pachet: masajul, împachetări cu termosudaţie, electrostimulări, ultrasunete şi o dietă corespunzătoare?

Tot ce veţi face într-un salon de „remodelare corporală” este menit să vă dezedematizeze, adică să scoată apa din celule. După cum se ştie corpul uman are în compunere circa 70% apă, prin urmare eliminând apa veţi fi mai uşoară şi vă vor scădea şi circumferinţele, dar asta nu înseamnă că aţi eliminat din ţesutul adipos.

Dacă doriţi să slăbiţi faceţi mişcare pentru că astfel musculatura transformă rezervele de grăsime în energie mecanică. Prin urmare cantitatea de kilocalorii ingerate trebuie să fie mai mică decât cele consumate de musculatură.

Electrostimulările se folosesc în medicină pentru menţinerea tonusului muscular în cazul leziunilor nervoase periferice, dar, până apare reinervaţia, din acel moment este pus la treabă pacientul.

Am citit deasemenea că 45 de minute de electrostimulări echivalează cu 6 ore de fitnes, dacă ar fi aşa culturiştii nu ar mai transpira prin sălile de forţă şi ar da năvală la „centrele de remodelare corporală”.

Masajul, slavă Domnului are eficacitatea demonstrată într-o sumedenie de afecţiuni şi indicaţiile lui sunt variate după cum am scris în secţiunile specifice de pe site, dar în cazul slăbitului eficienţa se situează undeva după virgulă.

Masajul, prin vazodilataţia produsă are rolul de a vă pregătii musculatura pentru exerciţiile fizice şi foarte important prin efectul trofic va da fermitate tegumentului. Cu alte cuvinte vă ajută să slăbiţi frumos, dar, masajul nu slăbeşte.

Nu luaţi de bun tot ce vi se spune, cercetaţi, fiţi suspicioşi pentru că vânzătorii de produse sau servicii vă mint pentru banii dumneavoastră.

 2 comentarii

Corect

de Rebeca în 2012-02-13

Cine are urechi de auzit sa auda!

masajul te ajuta sa slabesti

de Lili Ionescu în 2012-02-13

Hai ca sunteti simpatici! In loc sa va faceti reclama voi sustineti ca nu se slabeste numai cu masaj. Cand m-ati pus sa fac si exerciti si m-ati trimis si la nutritonist m-ati cam enervat, dar acum cand ma mentin la o greutate aproape ideala pentru varsta mea va apreciez pentru profesionalism si corectitudine.  

Lili

 

Comentaţi, completând formularul următor 

 

Formula lui Lorentz modificată

Formula lui Creff

Pentru a afla ce tip de constituţie aveţi, puneti degetul mare şi arătătorul în jurul articulaţiei mâinii.

  • zveltă - dacă degetele se suprapun;
  • normală - dacă degetele se ating;
  • robustă - daca acestea nu se ating.