Masaj Kinetoterapie | Blog medical > Cum sa alungam raceala

www.masajmed.ro
www.masajmed.ro

Calculaţi-vă greutatea ideală

Blog medical

Cum sa alungam raceala

de Hannemaria eeeeStrete în 2013-12-01

Capriciile iernii, cu schimbări bruşte de temperatură, aduc de loc aşteptatele răceli. Răceala este o afecţiune acută a căilor respiratorii superioare, de cele mai multe ori dată de unul dintre cei peste 200 de tipuri diferite de viruşi existenţi, dar apare adesea şi pe fondul frigului şi se manifestă cu tuse, guturai şi răguşeală. Infecţiile căilor respiratorii sunt cele mai frecvente boli. În medie, adulţii răcesc de două până la cinci ori pe an, iar copiii de vârstă preşcolară şi vârstnicii, de patru până la opt ori chiar.

Pentru a combate răcelile sau a le înlătura în fază incipientă, specialiştii recomandă:

O dietă zilnică bogată în citrice. Ce poate fi mai bun decât un suc natural de fructe din portocale, lămâi, grapefruit. In acest mod, vă veţi face plinul de vitamina, A şi C, selenium etc care au un rol important in refacerea celulelor şi creşterea imunităţii. De exemplu un suc de lămîie, dintr-un fruct stors într-un pahar, la care se adaugă 2 linguriţe de miere şi coaja rasă anterior, apoi se completează restul cu apă. Se lasă la macerat 1-2 ore, după care se bea. Acest preparat conţine vitamina C, agenţi antiinfecţioşi foarte puternici şi are un efect excepţional de reducere a febrei.

Deşi pare mai degrabă aliment decît medicament, supa caldă, cu pătrunjel şi mărar din belşug, este recomandată datorită substanţelor antibiotice naturale, a legumelor care intră în compoziţia ei.

Usturoiul este recunoscut in prezent mai degraba pentru savoarea pe care o dă mâncării, însă poate fi considerat un medicament nepreţuit în casa oricui. El conţine uleiuri volatile, garlicina si alicina, săruri minerale (sodiu, potasiu, siliciu si sulf), calorii, celuloză, protide, glucide. În usturoi s-au descoperit mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene, care fac din el cel mai puternic antigripal cunoscut. Pentru a preveni răceala sau îmbolnăvirea de gripă, mestecaţi câte doi căţei de usturoi în fiecare seară iar dacă răceala va prins deja, zdrobiţi 5-6 căţei de usturoi, amestecaţi cu 10 linguriţe de miere şi luaţi din acest preparat câte o linguriţă, din jumătate în jumătate de oră.

Consumaţi băuturi călduţe cu miere şi suc de lămâie cum ar fi; ceaiul de ghimbir proaspăt, busuiocul, teiul, muşeţelul, socul, ciuboţica cucului, pătlagina, levănţica, cimbrul, pelinul, păpădia, echinaceea, care sunt doar câteva dintre plantele medicinale extrem de eficiente pe care le puteţi prepara sub formă de ceai, infuzie, sirop etc.

Compresele calde aplicate pe gât, menajarea vocii, sistarea fumatului sunt alte câteva trucuri care vă pot ajuta să amelioraţi sau să alungaţi neprietenoasa răceală.

Cataplasmele cu boabe de muştar, sare grunjoasă sau cartof crud aplicate pe piept, spate, tălpi, sau frunte ajută la “curăţarea” căilor respiratorii şi la scăderea febrei.

În tratamentul gripei şi al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importantă, deoarece dacă respirăm normal, pe nas, sunt evitate complicaţiile bronşice şi pulmonare. De aceea este indicată picurarea în nas a serului fiziologic, sau a unei soluţii preparate din apă sare şi vitamina a lichidă, care nu va permite iritarea mucoasei nazale. Faceţi inhalaţii umede cu abur de muşeţel sau salvie ori cu ulei de arbore de ceai sau ulei de mentă, comprese cu hrean, care se ţin 5-30 de minute pe frunte şi la rădăcina nasului. Cei cu o piele foarte sensibila vor ţine mai puţin cataplasma, altfel pot apărea inflamaţii serioase.

Tusea poate fi ameliorată cu decoct de ceapă. Se iau două cepe întregi, cu tot cu coajă, de mărime medie, se spală şi se pun la fiert in 1 şi 1/2 cană de apă, timp de un sfert de oră. Se bea decoctul cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol şi făra alte adaosuri. Ceaiul are un gust nu tocmai plăcut, insă acţionează foarte rapid.

Alungaţi răceala cu o baie de picioare cu temperatură progresivă – introduceţi picioarele într-un lighean cu circa 1,5 litri de apă caldă (350), adăugând progresiv apă fierbinte, până când atingeţi temperatura finală de 400, durata băii este de 10-15 minute. Apoi picioarele se şterg şi se încalţă şosete groase. Baia progresiva poate fi făcută zilnic. De asemenea se pot face şi băi complete cu sare grunjoasă, cam 5 kilograme la o cadă de apă, sau cu ace ori esenţă de pin - 150 g de ace de pin opărite intr-un saculeţ, pe baie de aburi, sau 10 picături de ulei de pin. Temperatura apei din cadă să fie de 35-380. Durata băii să nu depaşească 20 de minute. După baie, obligatoriu, urmează odihna la căldură în pat, vreme de o oră. Nu faceţi niciodată baie cu stomacul plin şi evitaţi băile calde dacă suferiţi de varice, iritaţii şi infecţii ale pielii, sau tulburări de ritm cardiac.

Pentru a vă creşte imunitatea puteţi să faceţi o vizită medicului homeopat, deoarece tratamentul de acest tip este uşor de urmat. După o discuţie veţi primi nişte granule pe care trebuie să le puneţi sub limbă, o dată sau de câteva ori pe zi şi din când în când veţi fii invitaţi la o nouă întrevedere cu medicul. Nu uitaţi că şi regina Marii Britanii şi toată casa regală s-au tratat, de peste un veac la homeopat şi au trăit mult şi bine.

Şedinţele de reflexoterapie, acupunctură, aplicarea ventuzelor, sau un masaj corporal cu diverse unguente, pot ajuta mult organismul agresat de răceală sau de alte afecţiuni favorizate de frig şi umezeală.

În caz de răceală sau gripă nu evitaţi să apelaţi la un consult medical, deoarece aceste remedii naturiste nu înlocuiesc tratamentul medicamentos, ci folosesc doar ca adjuvant.

 0 comentarii

 

Comentaţi, completând formularul următor 

 

Formula lui Lorentz modificată

Formula lui Creff

Pentru a afla ce tip de constituţie aveţi, puneti degetul mare şi arătătorul în jurul articulaţiei mâinii.

  • zveltă - dacă degetele se suprapun;
  • normală - dacă degetele se ating;
  • robustă - daca acestea nu se ating.